Μάθε Μπριτζ

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μπριτζ με περηφάνια ανακοινώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου μας υποστηρίζει στους στόχους μας προσφέροντας μαθήματα εκμάθησης του Μπριτζ.

 

Από το Σεπτέμβριο του 2010 αυτά τα μαθήματα θα επιτρέψουν στους πολυάσχολους εργαζόμενους να μάθουν Μπριτζ στα βραδινά Επιμορφωτικά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Διαβάστε περισσότερα: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

 

 

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΠΡΙΤΖ – ΜΕΡΟΣ 1

 

Αυτό το ηλεκτρονικό πρόγραμμα εκμάθησης Μπριτζ μας παραχωρήθηκε ευγενώς από τo American Contract Bridge League. Το πρόγραμμα γράφτηκε από τον Fred Gitelman με λογισμικό από το BridgeBase, Inc

Είναι δυνατόν να μάθετε Μπριτζ μέσα σε 5 λεπτά, αλλά αυτό θα περιλαμβάνει μόνο τους κανόνες του παιχνιδιού. Δεν θα ήσασταν ένας πολύ καλός παίκτης του Μπριτζ στο τέλος αυτών των 5 λεπτών.

Αυτό το πρόγραμμα όχι μόνο θα σας διδάξει τους κανόνες του Μπριτζ, αλλά θα σας κάνει επίσης ένα αρκετά καλό παίκτη.

Θα σας πάρει πάντως αρκετές ώρες, για να δείτε όλη την ύλη και να κάνετε τις ασκήσεις αυτού του προγράμματος. Υπάρχει ένα τμήμα στο Παράρτημα του παρόντος προγράμματος, που θα σας διδάξει μόνο τους κανόνες του παιχνιδιού, εάν δεν έχετε αρκετό χρόνο στην πρώτη σας επαφή με το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα είναι πολύ εύκολο στη χρήση, απολαύστε λοιπόν το πρώτο σας μάθημα στο Μπριτζ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Μάθετε να παίζετε Μπριτζ Μέρος 1

 

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΠΡΙΤΖ – ΜΕΡΟΣ 2

 

Αυτό το ηλεκτρονικό πρόγραμμα εκμάθησης μας παραχωρήθηκε ευγενώς από το American Contract Bridge League. Το πρόγραμμα γράφτηκε από τον Fred Gitelman
με λογισμικό από το Bridge Base, Ιn.

Είναι η συνέχεια του Μάθε να παίζεις Μπριτζ Μέρος 1.

Για να επωφεληθεί κανείς από αυτό το πρόγραμμα είναι σημαντικό να έχει μια καλή κατανόηση των βασικών κανόνων του παιχνιδιού. Αν δεν ξέρετε πώς να παίζετε Μπριτζ ή αν δεν έχετε παίξει το παιχνίδι εδώ και πολλά χρόνια, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να πάτε μέσω του Μάθε να παίζεις Μπριτζ Μέρος 1 προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το πρόγραμμα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Μάθετε να παίζετε Μπριτζ Μέρος 2

 

Στο διαδίκτυο

Bridge Base Online – www.bridgebase.com
Bridge Club Live – www.bridgeclublive.com
Bridge Doctor – www.bridgedoctor.com
International Women’s Online bridge Club – www.wbfwomensbridgeclub.org
Swan Games – www.swangames.com
OK Bridge – www.okbridge.com
WBF Teachers Program – www.wbfteaching.org
Bridge Guys – www.bridgeguys.com

 

Προγράμματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

 

Μάθετε να παίζετε Μπριτζ Μέρος 1
Μάθετε να παίζετε Μπριτζ Μέρος 2

 

Γιατί είναι καιρός να μάθετε Μπριτζ!

 

Το Μπριτζ είναι ένα από τα πέντε πνευματικά αθλήματα που παίχτηκε στους πρώτους Παγκόσμιους αγώνες Πνευματικών παιχνιδιών που έγιναν στο Πεκίνο (Κίνα) τον Οκτώβριο του 2008. Παίζεται από περισσότερο από 100 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο, σε 130 χώρες στις 5 ηπείρους.

 

Το Μπριτζ έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ευεργετικό για την ανάπτυξη του μυαλού, την πρόληψη κάποιων ψυχικών ασθενειών και ότι διατηρεί τους ηλικιωμένους, νέους. Χρησιμοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης ως ένα εργαλείο για την υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και βοηθά στους εξής τομείς :

 

• Συμπεριφορά (εκπαίδευση του πολίτη)
• Λογική και διάρθρωση του μυαλού
• Νοητικές Τεχνικές (αριθμητική, συχνότητες κλπ)
• Μνήμη
• Συγκέντρωση