Σχετικά με μας

Η Κυπριακή Ομοσπονδία αντιπροσωπεύει διεθνώς το παιχνίδι του Μπριτζ σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής .

 

Οι στόχοι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπριτζ
είναι η εφαρμογή προγραμμάτων για την ανάπτυξη, τη διάδοση και τη προώθηση του Μπριτζ ως Ολυμπιακού αθλήματος, την εκλαΐκευση του παιχνιδιού, την ευγενή άμιλλα, τη προσέλκυση της νεολαίας στο Μπριτζ και σε γενικές γραμμές, την εκπαίδευση της νεολαίας κοινωνικά και πολιτιστικά μέσα από το παιχνίδι. Σκοπεύει σίγουρα στην ανάπτυξη της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων προκειμένου να ενισχυθεί ειρήνη μεταξύ των λαών.

 

Αν δεν έχετε παίξει ποτέ Μπριτζ πριν και θα θέλατε να μάθετε, γιατί να μην ανατρέξετε στο Μάθε Μπριτζ?

 

Μια παγκόσμια πρωτιά για το Μπριτζ

 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μπριτζ ευχαριστεί για τρίτη χρονιά την Hermes Airports Ltd (www.hermesairports.com) για την ευγενή φιλοξενία του Ετήσιου Διαγωνισμού Ομάδων, για την ασπίδα Αγνής Βερμειρεν, σε χώρο του Διεθνούς Αερολιμένος Λάρνακας, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012. Διαβάστε περισσότερα….

 

Γιατί να παίξετε Μπριτζ;

 

Το Μπριτζ είναι ένα από τα πέντε πνευματικά αθλήματα που παίζονταν κατά τους πρώτους Παγκόσμιους Αγώνες Πνευματικών Παιχνιδιών που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο (Κίνα) τον Οκτώβριο του 2008. Παίζεται από περισσότερο από 100 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο σε 130 χώρες στις 5 ηπείρους.

 

Το Μπριτζ έχει αποδειχθεί ότι είναι δρα ευεργετικά στην ανάπτυξη του μυαλού ότι προλαμβάνει κάποιες πνευματικές ασθένειες και διατηρεί τους ηλικιωμένους νεότερους. Χρησιμοποιείται στη Παιδεία ως υποβοηθητικό εργαλείο για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και βοηθά στα κάτωθι

 

• Συμπεριφορά (εκπαίδευση του πολίτη)
• Λογική δόμηση του μυαλού
• Τεχνικές του μυαλού (αριθμητική, συχνότητες κλπ)
• Μνήμη
• Συγκέντρωση

Διαβάστε περισσότερα: Γιατί να παίξετε Μπριτζ;